Cu drag, despre.... ce vrei tu

„Noaptea Rechinilor”: povestea pe care oamenii nu au cum să o uite

🖋 30 iulie, anul 1945, al Doilea Război Mondial. Miezul nopții. O navă de război americană (cuirasat) cu peste o mie de oameni la bord a fost lovită de două torpile japoneze în Golful Leyte, Filipine, din Oceanul Pacific. 900 au supravieţuit exploziilor şi s-au aruncat în apă doar vestele de salvare din dotare.

🖋 Fără apă potabilă, fără hrană, fără arme. Fără nimic. Apele din zonă colcăiau de rechini. Atacurile rechinilor nu au urmat imediat după scufundarea navei, ci odată cu răsăritul zorilor. Întâi, au fost atrași de cadavre. Asalturile prădătorilor marini au continuat apoi cu cei care așteptau să fie salvați. Timp de aproape 4 zile şi 4 nopţi, marinarii americani au fost la cheremul rechinilor.

🖋 „Sângerosul spectacol nu a făcut decât să ridice la cote paroxistice groaza şi oroarea resimţite de marinari, care îşi vedeau prietenii şi camarazii sfârtecaţi de vii de fălcile rechinilor. (…) Era vorba de rechini înfometaţi, unii dintre ei sosiţi de la sute de kilometri, atraşi de mirosul sângelui. Trupurile care sângerau continuu (rănile nu prind coajă sub efectul coroziv al apei sărate a oceanului), lipsa oricărui mijloc de apărare, starea de epuizare ce-i transformase pe oameni în adevărate porţii de hrană ajunse sub nasul rechinilor, au dus, într-un final, la pierderea oricărei forme de frică a rechinilor şi, de aici, la îngrozitorul sfârşit al victimelor.”

🖋 317 oameni au supraviețuit, mulți dintre ei mutilați, salvați de o altă navă americană. Atacurile rechinilor sunt de obicei singulare, acesta este o excepție.

🖋 Tragedia a rămas în istorie cunoscută sub numele de „Noaptea Rechinilor”.

Author

aurastanblog@gmail.com
Iubesc primăvara pentru că îmi seamănă mie. ☔🌞 Timidă la început, dar puternică pe măsură ce firul ierbii iese din pământ.✒️📚

Comments

July 12, 2022 at 6:40 am

I’m awake over here in the pacific NW! ?????>?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *